2013-04-01
假日路過尖沙咀赫德道打算同朋友食Lunch, 見到地庫有間日本餐廳有一些價廉物美嘅午市御膳便決定試一試首先落到餐廳樓下, 環境格調都很舒適, 座位大並唔迫嘅環境, 而且好有日本餐廳嘅格調而看看午市餐牌, 價錢相宜而且有好多選擇, 包括魚生飯, 咖哩飯, 炸物御膳等等, 而我最後選擇了最平嘅豬柳午市御膳, 餐廳本身供應嘅綠茶都不錯而且waiter常常為我們加茶, 服務都唔錯, 講到食物, 有椰菜絲作前菜, 我們可以自行加芝麻醬混合, 有椰菜絲味道不算十分爽口, 但都不是太差, 並同其他日本餐廳一樣可以refill, 而送來嘅豬柳午市御膳, 豬柳好淋同可口並十分新鮮係即造的, 飯係用珍珠米選料唔錯, 醬料方面提供咗生芝麻粒比客人自己整碎再自行加日式醬料, 而waiter都好好提示客人如果調配配料, 而湯都好入味同有少少料包括瘦肉同紅蘿蔔, 而現在跟餐可以加$8有杯Soft Drink or Juice唯一意中不足的地方係一定要加$8飲指定的Soft Drink or Juice, 如果可以et 多個Price比人加多少少飲特飲就更好而結帳waiter說光顧一次可有一個印花蓋印而儲滿3次可申
而結帳waiter說光顧一次可有一個印花蓋印而儲滿3次可申請做會員係晚市有85折, 都好吸引, 下一次值得再試