2021-08-30
今日同屋企人去咗食晚市 三個人所以一共嗌咗三個主食,另外叫咗一個Pizza share同埋一個濃湯🍲入到去餐廳環境坐嘅空間都幾闊落,但因為人比較多所以都比較嘈雜,坐得舒服定係傾偈就唔太適合了。首先上咗個龍蝦濃湯,好似都要七八十蚊,唔係好記得🤔但真心好好飲!非常之濃郁而且龍蝦肉都俾得唔少,鍾意食龍蝦嘅真係必點,下次有機會再嚟想飲湯嘅話一定會再嗌!(唔記得影相🤣)然後到嘅就係pizza,上到嚟熱辣辣啲芝士仲流緊,一樣係份量比得好足,風乾火腿有好多塊,而且超好食!軟硬適中,唔會太脆或者太冧,係真係好好食!必點!然後我自己就要咗卡邦尼意粉,醬汁係偏濃郁重蛋黃味嗰種,比較結身唔係水水地嗰種汁。但個人覺得佢意粉偏硬同埋粗,唔係個個鍾意~我就麻麻哋,但絕對唔係難食嘅!有一定水準老竇點左羊架,分量OK但係味道就純粹不過不失,真係冇乜特別娘親就嗌咗牛扒,呢個就真係有點失望😞明明嗌咗五成熟嚟到差不多八成熟,feel到舊扒本身質素唔差,所以真係幾可惜。其實羊架都有同樣問題,明明冇嗌咁熟嚟到都係偏熟🤔所以相信都唔係個別問題😫最後真係要講一講,呢間野所有菜式嘅調味都偏鹹,平時我已經好食得鹹,但我食呢餐真係瘋狂飲
老竇點左羊架,分量OK但係味道就純粹不過不失,真係冇乜特別
最後真係要講一講,呢間野所有菜式嘅調味都偏鹹,平時我已經好食得鹹,但我食呢餐真係瘋狂飲水。
總結:有超好食,伏嘢都有,睇菜式~