餐廳: 上海弄堂菜肉餛飩 (電氣道)
資訊:

2018-06-10 78 瀏覽
呢日同朋友黎到天后搵食,行左幾條街,餐廳多到你食一個月都食唔哂。XD 最後黎到呢間上海菜館見到有擔擔麵就決定食呢間!雖然只係夜晚6:30,但餐廳已經有好幾枱客。一坐底侍應就俾左兩杯熱茶。我地叫左兩個麵加個菜balance下,仲有杯豆漿。豆漿唔太甜,岩岩好。醉雞一上枱勁香酒味,雞都幾滑,味道剛好。擔擔麵叫左中辣,但朋友話可以再辣d。XD 份量都幾大份,有肉碎鋪面,仲有啖啖花生香味。排骨麵都係一樣咁大份,排骨炸至香脆,食落口唔太油。唔好俾張相扼左,佢好多肉碎係d四季豆下面,咸咸地送飯一流。侍應中途不斷加水,要一讚呢度ge服務,仲要冇加一!

雖然只係夜晚6:30,但餐廳已經有好幾枱客。
一坐底侍應就俾左兩杯熱茶。

我地叫左兩個麵加個菜balance下,仲有杯豆漿。

豆漿

豆漿唔太甜,岩岩好。

醉雞擔擔麵

排骨麵

排骨麵都係一樣咁大份,排骨炸至香脆,食落口唔太油。

干扁四季豆

唔好俾張相扼左,佢好多肉碎係d四季豆下面,咸咸地送飯一流。

侍應中途不斷加水,要一讚呢度ge服務,仲要冇加一!
2018-06-10
豆漿