2022-03-06
呢排夜晚冇堂食,好掛住之前有得無限出街食飯嘅日子,於是我不期然諗返起之前去食嘅呢餐飯,真係諗起都想流口水呀><韓式燒肉放題一向都係我嘅最愛,因為減緊肥嘅我係行緊低碳嘅,即係唔可以食太多粥粉麵飯之類嘅澱粉質主食,咁韓燒就可以無限食生菜嘅,咁啱我又好鍾意食生菜,所以呢間Running燒就真係啱晒我食喇。等個爐熱嘅期間可以出去拎啲嘢食先,呢度都好多嘢揀的。咁我就畢咗碗養生雞湯先,佢係韓式雞湯黎,飲落個胃暖暖地,好舒服。好,正式開燒!我同男友食勻牛肉雞肉豬肉,男友最鍾意嘅係牛仔骨,聽聞近骨嘅肉係好好食,此言不假,牛仔骨經過鐵板炙燒,肉香濃郁,仲可以食埋骨邊薄薄一層牛筋膜,口感好正。而我最心水嘅,除咗一向都好喜愛嘅豬大腸,就係牛五花肉。Running燒嘅牛五花肥瘦相間,脂肪同牛肉嘅比例完美,用啲新鮮生菜wrap住黎食,根本係人間美味👍燒咗一輪肉,男友order咗啲其他野食。真係估唔到,佢嘅小食一樣咁出色。魷魚鬚炸到金黃色,再點一點佢嘅韓式辣醬,成件事好惹味。炸餃子都好好食,一樣係韓式餃子,入面有粉絲,多一層唔同口感🤤呢度嘅醬汁有好多款,任你溝;仲有好多蔬菜、嘢飲同甜品係任食,我覺
呢度嘅醬汁有好多款,任你溝;仲有好多蔬菜、嘢飲同甜品係任食,我覺得個涼拌萵苣同焦糖燉蛋都好好味,男朋友叫咗個水冷麵我都忍唔住偷食咗啖,好正呀!
另外餐廳有隻機械人會比啲你order嘅嘢食你,好有趣~