2023-11-22 22 瀏覽
最近天氣轉凉,真係好岩食燒肉,今晚同左朋友去屯市既炑八食韓燒個爐係好韓式既圓盆爐,可以食任食爐邊蛋同埋粟米芝士🧀,超滿足上完蛋同芝士就好快上韓式配菜同一大碗沙律,沙律係配左醋醬,食落會酸酸地幾開胃作為牛魔王,我地當然燒左個風味牛肉拼盤先啦,呢個拼盤會有齊牛前胸肉,蔥蒜牛五花,牛小排同牛舌,兩個人share都好夠, 啲牛肉睇落幾新鮮,雪花分佈都唔錯燒完牛換左個板就燒梨汁雞腿肉,雞腿肉切到細細件,都幾易燒熟,燒完真係勁香,平時食韓燒好少會燒雞,但呢款雞腿肉真係好香燒完雞腿肉後,店員幫我地換板燒炑八厚切五花腩,佢地都好專業,見我地唔係好識燒就幫我地燒,仲教我地每邊要燒幾耐咁樣,燒到出黎外脆內軟,勁香我地仲叫左個韓式水冷麵,諗住可以解下膩,個冷面仲配左芥末醬同一個酸酸地既汁,食落幾開胃芝士泡菜煎餅中間勁大份芝士,趁熱食仲會拉絲,勁香食到差唔多我地就點左個夾心棉花糖配朱古力威化餅當甜品,店員會提供竹籤比你,好似平時bbq咁燒棉花糖,之後夾埋朱古力威化餅,啲朱古力同棉花糖融埋一齊,好正飲品方面我地叫左柚子檸檬梳打同荔枝梳打,兩杯都好fresh,而且杯野都好靚

芝士泡菜煎餅中間勁大份芝士,趁熱食仲會拉絲,勁香