2024-12-12 349 瀏覽
品牌由幾個年輕人創立,主打重慶小麵同成都冒菜,大部份配料由源頭直採抵港,經重慶師傅監修,務求顧客品嚐到最正宗嘅味道。除咗單點食物之外,餐廳仲推出任食串燒放題,值得一試。食物即叫即整,上菜速度快,90分鐘絕對夠。串燒可以要五或10串,五花肉、坨坨羊肉、小麵筋、小香腸、半肥黃牛肉、牛胸標、藤椒雞尖、雞皮,私心推介掌中寶、玉米、黑椒香豬肉、雞肉同羊肉,入味啖啖肉,越食越上癮。涼菜都係任食,包括虎皮風爪、香滷牛肉、紅油虎皮豬皮、黃豆豬蹄等,印象深刻嘅有小酥肉,炸至酥脆,餡料飽滿、麻辣鍋霸土豆外皮薄身且脆,內裏軟綿,最緊要熱辣辣,感覺零舍唔同!店內亦設有冰粉自助區,可按個人喜好添加配料,紅糖汁、葡萄乾、桃膠等,大推生椰,山楂、黑糖麻糬同花生碎,店員會不定時Refill,所以就算人多都唔會有冇嘢食嘅情況!