餐廳: 陶源中菜
資訊:

又到食大閘蟹🦀嘅季節啦!今年我就率先去咗陶源酒家任食大閘蟹🩷我會揀喺度食嘅原因係呢度嘅食物種類好多!除咗3款任食蟹(清蒸、太雕、鹽焗),仲有片皮鴨🦆、鮑魚、金湯小米燴遼參、蟹粉扒豆苗;任食甜品🍮(楊枝甘露、布甸等);主食(壽包、糯米飯等);小食(避風塘雞中翼、手拍青瓜🥒)我多數喺屋企都係食清蒸大閘蟹,估唔到原來鹽焗都咁好食㗎,鹹鹹地咁!而其他小食都好夠滋味,椒鹽海中蝦、香辣萵筍絲等,送啤酒就一流啦❗️而甜品方面,楊枝甘露、杏仁茶、紅棗糕嘅質素都好高,我全部都好鍾意食❤️我今次淨係得兩個人嚟,下次我要約埋其他屋企人嚟先得,咁先可以再食得多啲,同埋有人生日嘅話(4位以上),仲有得升級啤酒汽水任飲添😋