2018-09-26
之前同男友去完大陸,食完探魚後話幾正想再食,我話其實香港都有架,就搵左呢間麻辣派對佢試一入到去個格局都幾似探魚,暗暗地幾好FEEL,同埋入到去陣麻辣味已經搞到流哂口水,即刻坐低叫野食。我地叫左個二人餐,有一個小食一個小菜一個主菜兩杯野飲加甜品,幾抵。小食我地叫左口水雞,麻麻地唔算好辣,啲雞好滑身爽口,身量都多,一人搞到五六舊,平時食口水雞得好少今次可以狂食!小菜就叫左個干扁四季豆,炒得好乾身,四季豆爽口清甜,食完口水雞岩哂,中和返。到主菜啦,成日聽人講酸菜魚好食,今次到我地試下,果然OK!酸菜湯更加突出到魚既鮮甜,同埋佢地個魚叫黑魚,肉質又滑又彈牙,份量都好多,我地幾乎食唔哂,真係好爽係咁食。野飲就一人一大杯水果茶,清清地飲完都無乜罪惡感。最後就食埋甜品桂花冰粉,侍應話食黎解辣喎,都真係幾WORK呢間味道好份量多又唔算好貴,一定會再黎食下其他!
野飲就一人一大杯水果茶,清清地飲完都無乜罪惡感。
最後就食埋甜品桂花冰粉,侍應話食黎解辣喎,都真係幾WORK
呢間味道好份量多又唔算好貴,一定會再黎食下其他!