朋友話佢屋企附近開咗間新餐廳,約埋一齊去食。店內空間唔算多,木系裝修簡潔又舒服,佈置充滿日本格調,擺放咗日本文化嘅工藝品。🥢麵麵俱到-麵全食 配壽喜燒湯麵 $88牛肋條唔會太冧太軔,有口感。豚軟骨炆得夠冧又入味。虎蝦和蟹肉味道鮮甜。脆辣豬皮酥脆有口感。傳統港式手工蛋麵,有筋性彈牙,仲有蛋香味。整體極豐富澎湃,加錢升級套餐價錢更抵食。(餐:唐揚雞+烏龍茶$23)唐揚雞醃得入味,啖啖肉,炸得鬆脆可口,味道唔錯。🥢溫泉蛋牛肩胛壽喜燒湯烏冬 $58牛肩胛肉質嫩口,厚薄適中,牛味濃郁。牛肉壽喜燒湯底好好味,讚岐烏冬,口感煙韌,加埋其他配料,掛汁又入味。(餐:沙律+烏龍茶$15)新鮮沙律菜,加埋芝麻醬,爽脆又好食。🥢和風沙律配慢煮雞胸肉厚切雞胸肉咬落好juicy,營養豐富,份量十足,甚至可以當正餐食。🥢明太子吉列炸蝦炸粉薄,十分酥脆,鮮味十足,加咗明太子醬,惹味又好食。🥢燒汁雞皮餃子外皮夠脆,裡面識爆汁,脆卜卜但又唔會油膩,好正。呢間小店CP值高,服務態度好,我會再約朋友,家人再食,所以值得推介📍麵麵俱到元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下48號舖
朋友話佢屋企附近開咗間新餐廳,約埋一齊去食。

🥢麵麵俱到-麵全食 配壽喜燒湯麵 $88
(餐:唐揚雞+烏龍茶$23)
唐揚雞醃得入味,啖啖肉,炸得鬆脆可口,味道唔錯。

🥢溫泉蛋牛肩胛壽喜燒湯烏冬 $58
(餐:沙律+烏龍茶$15)
新鮮沙律菜,加埋芝麻醬,爽脆又好食。

🥢和風沙律配慢煮雞胸肉

🥢明太子吉列炸蝦
炸粉薄,十分酥脆,鮮味十足,加咗明太子醬,惹味又好食。

🥢燒汁雞皮餃子
外皮夠脆,裡面識爆汁,脆卜卜但又唔會油膩,好正。

📍麵麵俱到
元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下48號舖