2024-08-24
呢間手工意粉其實Soft Opening冇耐已經走左去試(7月中嘅事)但真係太忙既關係一直都冇時間剪片再一次證明呢個世界真係好細食到臨尾時比餐廳老板認得我 (可能Puffbake條片實在太嘈)真心都係老板講先知原來呢間Pasteako都係under Chess House Group唔怪得可以做到手工意粉+Steak $388+10% 呢個咁抵嘅價錢Set餐入面跟沙津意粉同醬汁自己揀,最後揀要striploin定rib eyeHomemade TiramisuPS.中間有得refill每日指定嘅意粉😆沙律菜稍為少咗啲啲,但調味唔錯四款意粉入面(當日我哋試嘅質素做準)Parpadelle with Truffle闊條麵煮得太過淋黑松露醬比較普通冇乜特別大驚喜Conchiglie Quattro Formaggi芝士有意外驚喜,而且貝殼粉硬度啱啱好入口有滿滿嘅醬非常滿足Mezzi Rigatoni Romesco粗管粉煮嘅硬度要再次強調煮得啱啱好蕃茄醬唔會太過酸 開胃而且唔會好快膩Lumache Spicy Arrabbiata蝸牛粉硬度亦都唔錯至於Spicy Arrabbiata係比較辣
但真係太忙既關係一直都冇時間剪片
再一次證明呢個世界真係好細
Set餐入面跟沙津
Homemade Tiramisu
PS.中間有得refill每日指定嘅意粉😆
沙律菜稍為少咗啲啲,但調味唔錯
四款意粉入面(當日我哋試嘅質素做準)
Parpadelle with Truffle
闊條麵煮得太過淋
黑松露醬比較普通冇乜特別大驚喜
Conchiglie Quattro Formaggi
芝士有意外驚喜,而且貝殼粉硬度啱啱好
入口有滿滿嘅醬非常滿足
Mezzi Rigatoni Romesco
粗管粉煮嘅硬度要再次強調煮得啱啱好
蕃茄醬唔會太過酸 開胃而且唔會好快膩
Lumache Spicy Arrabbiata
蝸牛粉硬度亦都唔錯
至於Spicy Arrabbiata係比較辣(Tabasco個種辣)
但越食越覺得惹味
至於的嚟講