2021-03-29
疫情下無得去旅行,就帶小朋友去staycation玩下,知道附近有間茶餐廳的下午茶幾特別,就去試下。等咗唔駛10分就有位,入到去就點野食。豬潤米+扎肉三文治豬潤實得濟,熟到好硬,唔新鮮,又唔起沙,蘿蔔又未淋。最好味係佢哋既胡椒粉,好香,加落碗米粉度好味好多。佢哋既野飲係水吧預先落糖,所以桌上無得自己加糖,我叫左杯熱檸茶,入面啲糖少過少甜既份量,我問店員想要多少少糖,竟然比佢喝我話已經加咗,又唔好語氣叫我試吓先,我同佢講我已試過但唔夠甜囉,佢之後拎咗一大碟砂糖比我,多到好浪費囉。另外仲叫咗杯好立克,入面啲粉仲係一舊舊,仲衰過大排檔質素。主角出場,港女3層架下午茶,最好味係公司三文治,包仲係脆,足料。第二層的炸少物擺放得好亂,有幾張檯係底放薯條/面放炸物,吉來食都容易揀,但我哋嗰個,就好亂,要勃開啲薯條都搵唔到想食既春卷,覺得點解啲擺放咁唔一致架呢。炸物唔夠熱,唔知係咪一早炸定晒。上面嗰層有6杯甜品,馬豆糕/大菜糕/啫喱各2杯,感覺份量佔係比例多咗啲。馬豆糕-差,唔會好甜,但好粉,一啲都唔滑,有啲”鞋”口,連我個仔得3歲,正常小朋友都會鍾意食甜品,佢都話好難食。大菜糕-正常囉啫喱-都係啫喱
等咗唔駛10分就有位,入到去就點野食。
豬潤米+扎肉三文治
另外仲叫咗杯好立克,入面啲粉仲係一舊舊,仲衰過大排檔質素。
大菜糕-正常囉
啫喱-都係啫喱粉用水溝,所以唔會特別有評語,正常野囉。
服務方便,態度差,無禮貌,無服務,叫都唔應。
唔係為咗個港女下午茶,應該唔會再來了。