2018-12-10 451 瀏覽
聽身邊好多朋友都提過 華嫂 呢兩個字,雖則都知有幾間分店,但就係想試試最元老既元朗店,今日終於有機會黎食。我諗都無諗過,元朗店竟然會係個停車場附近,如果唔係熟人帶路,我諗都幾難搵到。我去到既時候時間係1655hrs 左右,唔需要排隊,但聽朋友講華嫂每日都要排隊,原來係因為佢地就黎閂門,仲要我地係岩岩last order,真係好好彩!咁我地好快睇完餐牌後,就點左以下幾款野食:芝士咸牛肉蛋豬仔包呢個包真係超級有驚喜,賣相雖然唔太吸引,但食落口味道好正,芝士加咸牛肉都唔會太咸,味道岩岩好,岩曬我呢d 鍾意食芝士又驚太咸既人。招牌菠蘿包菠蘿包入面夾左牛油,蛋,同蕃茄,原本以為食兩個包會好濟,但蕃茄既味道令到個菠蘿包好fresh,好開胃, 食落唔覺好頂肚,感覺似食極三文治。蕃茄豬扒通粉呢個我個人覺得比較普通,係蕃茄湯好濃凍奶茶算係中上

咁我地好快睇完餐牌後,就點左以下幾款野食:

招牌菠蘿包

蕃茄豬扒通粉
呢個我個人覺得比較普通,係蕃茄湯好濃

凍奶茶
算係中上