2017-09-10 168 瀏覽
因為打風,條小巴人龍見唔到尾,為有食個飯先再返屋企。但差唔多間間餐廳都要等位。唔想等咁耐,就揀左呢間華而不實的來試下(因為鍾意星馬菜)來到見無人等位,咁就諗住睇下個餐牌先啦。點知,就俾後來的早我一步攞飛,即刻有位。結果,我地就要等一張枱喇本來來叫二人餐的,點知細佬話無野啱食。我地就點主菜牌的散餐。#馬來炸雞椰漿飯#炸雞香脆中間的配菜爽甜椰漿飯有啲啲椰漿味,不過好散(可能係馬來特色)個辣醬撈飯食好#肉骨茶#有4大嚿肉好重藥材味。就咁飲啲湯就覺得鹹,但加入飯度食就好好味喇#石榴青瓜賓治#呢個野飲麻麻,無乜石榴味,青瓜味就重啲,味道怪怪的題外話:原本覺得呢間野都係好睇唔好食嗰啲,入去前都無抱太大期望。而且係繁忙時段都無人等位,真係有少少熬底。點知出乎預料地有水準大家可以留意下丫!

#馬來炸雞椰漿飯#

炸雞香脆
中間的配菜爽甜
椰漿飯有啲啲椰漿味,不過好散(可能係馬來特色)
個辣醬撈飯食好

馬來炸雞椰漿飯

#肉骨茶#
有4大嚿肉
好重藥材味。就咁飲啲湯就覺得鹹,但加入飯度食就好好味喇

大家可以留意下丫!
2017-09-01
20 分鐘 (堂食)
馬來炸雞椰漿飯