☞ 油麻地 House 000 Bistro ☜———————————————估唔到喺油麻地嘅大廈入面會有間幾好嘅西餐廳😋———————————————◊ 前菜- 生蠔、三文魚牛油果他他 ◊生蠔新鮮,唔會好大陣腥味,平時唔太敢食生蠔嘅我落少少檸檬汁就得。三文魚牛油果他他好fresh,牛油果熟透好抵讚😍美味程度: ㊣㊣㊣㊣㊣/5◊ 餐湯 - 松露蘑菇湯、南瓜湯 ◊兩個湯都可以飲到原材料嘅味,而且飲落順滑😌美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5◊ 主菜 - 慢煮羊架配奶油薄荷醬、卡邦尼意粉 ◊羊架香嫩,唔會好似出面好多餐廳咁整到又老又韌。卡邦尼意粉嘅忌廉味較出,但食落都唔會太膩😝美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5◊ 甜品 - 雪糕 ◊雲呢拿味雪糕,加上朱古力醬,正正常常不過食完飯食返個甜品就滿足啦😆美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5◊ 餐飲 - Spicy ginger beer、Peach soda ◊個名有Spicy唔一定係辣嘅,ginger beer飲落甜甜地,又唔會好似平時啤酒咁難入口。Soda清新得來唔會太甜😍美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5———————————————📍:House 000 Bistro油麻地彌敦
☞ 油麻地 House 000 Bistro ☜
估唔到喺油麻地嘅大廈入面會有間幾好嘅西餐廳😋
———————————————
◊ 前菜- 生蠔、三文魚牛油果他他 ◊
美味程度: ㊣㊣㊣㊣㊣/5

◊ 餐湯 - 松露蘑菇湯、南瓜湯 ◊
兩個湯都可以飲到原材料嘅味,而且飲落順滑😌
美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5

◊ 主菜 - 慢煮羊架配奶油薄荷醬、卡邦尼意粉 ◊

甜品 - 雪糕 ◊

美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5
📍:
House 000 Bistro
油麻地彌敦道577&577A號高氏大樓9樓A室

#為食豬在油麻地 #油麻地美食
#foodblog #西式菜 #羊架 #香港美食 #香港餐廳
2024-01-25