2008-04-08
Office近告士打道,灣仔多offices,lunch時段往往好多人又逼住曬,有次男友介紹我去呢家食lunch。去過兩次,感覺都唔錯。環境方面,由於佢本身係一間bar,而且係盧押道呢d比較偏的位置,lunch時段都唔會太多人。裝修ok,地方也夠闊落。Lunch sets大約有10款,全都是$69,仲可以包一杯紅/白酒(當然,好多office都唔希望員工lunch time飲酒既)。第一次叫左個burger,第二次個set已經唔記得左叫咩名(d set的名都幾難記)。第一次叫的burger真係份量十足,一個女仔係唔會食得曬的。味道唔錯,都算juicy,而且d薯條都好脆,不過食左一半已經好飽了~第二次叫的set的味道幾特別。用兩個muffin做底,上面有菠菜同埋ham,最頂仲有隻半熟的蛋。賣相幾靚。味道方面,幾樣材料都好match,菠菜夠healthy,而蛋亦好滑。今次的份量剛剛好,唔會浪費食物。服務都算唔錯,lunch去食亦都唔需要訂位。可以舒舒服服咁食一餐lunch,最適合約朋友仔一齊去。
去過兩次,感覺都唔錯。