2016-02-29 722 瀏覽
成班同事Happy Friday食lunch,有人建議黎呢度,我心諗:「你個邊爐精,洗唔洗連lunch都要大家陪你烚下烚下呀?!」黎到先發現,原來火鍋以外仲有其他唔少選擇嘅……一坐低,邊爐精同事就拉住另一位同事order左個午市火鍋套餐,可以喺豆腐清湯、沙嗲鴛鴦鍋、咸菜豬肚鍋之中揀一個,火鍋配料方面有Prime級美國肥牛片、炸響鈴、魚蛋拼盤、脆鯇魚片、珍珠蠔、鮮野菜籃同粉麵,每位$128(兩位起),lunch黎講真係好鬼死豐富。唔食火鍋嘅朋友亦可以揀其他嘢,有同事點左個無骨海南雞套餐($68),我就叫左個日式魚頭鍋套餐($68),亦分別有人試枝竹斑頭腩飯($ 28)同清湯蘿蔔牛腩配白飯($38)。先講下自己個set,日式魚頭鍋昆布湯底入面有日式魚頭、豆腐、香菇、金菇、娃娃菜、蘿蔔,再配白飯、紅豆明月冰卷同熱柚子蜜。魚皮同魚頭食落好有膠質,魚湯飲到香濃嘅味噌、昆布同魚味,其實剩係食個鍋都飽左6、7成,臨尾歎埋個冰冰涼涼香甜柔軟嘅甜品紅豆明月冰卷,full晒!而叫左無骨海南雞套餐個同事就話雞件夠嫩滑,啖啖肉好滋味,配埋油飯、油菜、金銀菜豬肺湯、紅豆明月冰卷同熱柚子蜜,又係食到咀lam la

日式魚頭鍋套餐
而叫左無骨海南雞套餐個同事就話雞件夠嫩滑,啖啖肉好滋味,配埋油飯、油菜、金銀菜豬肺湯、紅豆明月冰卷同熱柚子蜜,又係食到咀lam lam~
無骨海南雞套餐
至於叫左枝竹斑頭腩飯嘅同事話,呢個係男人的浪漫、豆腐火腩飯以外同系列選擇;食清湯蘿蔔牛腩配白飯果位同事就話,食到蘿蔔嘅原汁原味,牛腩軟稔鬆化,個湯幾清甜,自製成湯飯也不錯~
枝竹斑頭腩飯
清湯蘿蔔牛腩配白飯