2019-02-03
星期五放工約左閨蜜係mega box行IKEA,原本想食ikea既我地,上巴士見到熊小館既廣告,決定一試~去到發現佈置好靚好溫馨,岩曬打卡,經理服務又親切,會細心介紹菜色~我地叫左個兩人套餐(都係$298),上菜時發現份量好足,而且好味,真係性價比好高既一餐!主菜黎之前有忌廉湯,有火腿同粟米粒,而且湯夠熱,唔似其他餐廳只係溫溫地。蒜蓉包好香脆,等我喂埋放係枱度陪我地食飯既熊仔先😂法式蛋黃醬焗鮮露荀火候焗等岩岩好,露荀仲好鮮嫩無焗過時間,蛋都無焗老,配埋少少焗到金黃既蛋黃醬,好食!蜂蜜bbq燒豬仔骨肉質幾juicy,再加上甜蜜既蜂蜜,不得不提,薯條勁好食,夠厚身得黎外脆內軟,食落有驚喜~芝士焗忌廉波菜龍利柳飯兩大塊魚柳面上鋪滿打碎既波菜同忌廉汁,好邪惡丫呢碟飯,仲要熱辣辣咁上, 好難抗拒呢碟高熱量既美食!再升級埋其中一客甜品做心太軟,加上曲奇雪糕,今次食完真係要跑多幾個圈了🤭
法式蛋黃醬焗鮮露荀