2024-08-21 306 瀏覽
📍川濃 (沙田)沙田科技大道東1號1E大樓地下S003C號舖今日同朋友友去左沙田踩單車,中午出發,回程踏到科學園個陣已經超攰,諗住入去食啲野先再踩返大圍。我地呢間川濃好似幾抵食,咁岩我又鐘意食沙薑雞,就同幾個朋友試下。我地分別叫左沙薑雞客飯,口水雞客飯,金湯酸菜魚米線(酸微辣) & 重慶辣滷水雞翼(4隻)。沙薑雞同口水雞都ok , 雞肉幾滑,但口水雞都幾辣,因為我怕辣,所以沙薑雞岩我多啲,而且有沾滿沙薑。重慶辣滷水雞翼反而唔算好辣,我呢個食平食十小辣既人都食到。總括黎講難得係科學園有一間又平又抵食既川濃,下次經過都可以試一試。#沙田#川濃#科學園#米線#美食#美食推薦#抵食 金湯酸菜魚米線個湯底好正,味道濃啖適中,不過如果濃多小小會更加惹味,魚肉都幾彈牙幾滑,唔霉。
📍川濃 (沙田)
沙田科技大道東1號1E大樓地下S003C號舖

#沙田#川濃#科學園#米線#美食#美食推薦#抵食