前兩日去左何文田Home Kitchan食晚餐,雖位處何文田,但其實離旺角超級近,旺角中心沿亞皆老街一直行,只需要十分鐘左右就可以到達。平日不算多人,個環境好舒服,裝修擺設很有感覺同格調。打開menu,頗多選擇。店員推薦必試日本和牛漢堡,100%來自日本純和牛。另外仲點左個美國安格斯肉眼扒配薯條,九成熟。講下個和牛漢堡set餐先,看起來好似好細個咁,其實份量超足,牛肉味好出,自家手打漢堡果然出色。配上生菜蛋汁,令個包食起來超正,一d都唔會乾爭爭。跟餐仲會送一杯飲品添,我地點左凍檸樂,都幾大杯。再黎到九成熟既安格斯肉眼扒,不得不讚。賣相好靚好精緻,牛扒煎得很香,牛肉瘦得黎又有少少脂肪,仔細品嚐,牛味超重,齒頰留香。輕輕點一下黑松露醬,令整個扒都昇華了,牛扒上放置了一d煎香了得菇片,增加咬感同菇香。呢個餐仲配埋薯條,厚切,香香脆脆的,凍左都好好味!呢間餐廳有唔少既養顏美容既花茶提供,例如我地點既茉莉花茶,賣相超靚,口味清新,潤喉,瞬間感覺很健康養生。