2021-11-06 274 瀏覽
間唔中都會嚟佐敦薈呢棟building度搵食. 剛收到了新一輪消費券,便和家人出外食餐好。這間凱日精品粵菜,應該新開無耐,開業期間好多優惠. 位於佐敦薈 3 樓,佐敦地鐵站幾分鐘路程,交通方便,電梯可以直達酒家, 就算帶2位長者來晚膳都沒有問題。門面光潔明亮,走中上價位,地方闊落坐得舒服,沒有一般中式餐廳的壓迫感,多人嘅話仲可以book房添,更加有私隱度.  冷氣適中不太凍,加上裝潢簇新,整體感覺雅緻又舒適。 餐廳枱與枱之間的距離足夠,不用膠板分隔,感覺良好。看見大大魚缸多個, 海產海鮮好生猛.所用茶具及餐具都好精美好靚,印有花鳥圖案. 開了茶,茶底有個蠟燭底幫手坐熱,給人一種高貴的感覺, 呢個是加分位。水滾茶靚, 對喜歡中國茶的我們, 十分欣賞.我們叫左個湯飲下先,見咁抵$68有翅食,就叫左做緊優惠既濃湯雞煲仔翅十分鐘 送到. 非常夠熱地上到你面前. 個翅有睇頭,  一疏疏份量好足唔吝嗇,啖啖都是爽口的魚翅,呢個價錢絕對抵飲! 料足,  火喉夠,奶白色的湯啖啖精華, 不需要其他的配料來搶味。真係好令人驚嘉,即使是老饕也讚口不絕。冇叫錯😍澳洲龙虾等既時間比較耐, 但係當你見到佢熱辣辣咁

冷氣適中不太凍,加上裝潢簇新,整體感覺雅緻又舒適。
 餐廳枱與枱之間的距離足夠,不用膠板分隔,感覺良好。

看見大大魚缸多個, 海產海鮮好生猛.
水滾茶靚, 對喜歡中國茶的我們, 十分欣賞.

煲雞翅

澳洲龙虾
等既時間比較耐, 但係當你見到佢熱辣辣咁出現係你面前你就會覺得值得等待⌛️ 鮮甜開邊龍蝦啖啖肉又容易食😈龍蝦肉質彈牙, 真係超正, 而且食得出龍蝦好新鮮🤩而家天氣涼左黎食就最適合不過🤗

吃完還有糖水送呢

雖然呢度嘅小菜單價都唔算平 但出品唔錯. 無論烹法或擺盤都有驚喜,外表到味道亦一樣高質素。

食後感:
從門面以至內部裝潢都甚有氣派, 高雅大方, 適合晚飯宴會.
位置方便,餸菜質素不俗, 份量足, 菜式選擇多. 整體食材高質,當然如果可以平多少少就更好
職員好有禮貌。同埋手腳快。 這間餐廳值得回頭同推介俾朋友🤗

~~~~~~~~~~~~~
#凱日精品粤菜館
佐敦彌敦道233 至239 號佐敦薈3 樓
~~~~~~~~~~~~~~
2021-11-03
5 分鐘 (堂食)
煲雞翅
  • 澳洲龙虾