2023-01-17 360 瀏覽
開餐地址: 佐敦白加士街19號地舖#yauyau_佐敦我見上網佢好出名蕃茄湯底,所以我去咗佐敦嚟試一試佢,但係可惜有啲失望。🍲🥚招牌溫泉蛋鮮茄牛肉湯通粉 $56嗰日我唔可以食生嘢,所以我轉咗做熟蛋。蛋煎得幾好,有整到燶邊。個湯底都唔錯,好多蕃茄,牛肉份量都唔少,而且都重牛肉味。佢嘅敗筆係佢嘅通粉,因為我對於呢啲有紋同坑嘅都唔太鍾意,而且佢烚耐咗,一咬落去就散晒,一啲都唔夠港式通粉嚟。🥬🐟酸菜魚片湯河 $57佢啲酸菜魚都俾得幾足料,酸菜同埋泡椒份量都幾多,食落去又酸又辣,可以滿足到鍾意食酸菜魚嘅女朋友,食落去夠麻辣,依啲河粉有索汁,可以食到欲罷不能。☕☕桂花紅棗杞子蜜 跟餐特飲 +12佢個飲品好足料,好似屋企嗰種煲湯嘅味道冇味精,啲材料有好細心咁樣處理過,湯入邊有啲粉粉地嘅渣碎,而且杯底有好多大大嚿嘅渣,完全喺屋企煲湯嘅感覺。味道: 3.7/5服務: 3.5/5環境: 3.5/5番兜: 3/5#佐敦美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #
開餐

味道: 3.7/5
服務: 3.5/5
環境: 3.5/5
番兜: 3/5

#佐敦美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #開餐 #佐敦茶餐廳 #茶餐廳