2021-10-22
今日約咗朋友食飯,佢喺佐敦附近返工,見佢忙,就自己搵餐廳book咗同佢嚟食燒肉,橫掂佢都係食肉獸來🤣溫室蕃茄沙律 $68一定要點個沙律啊,因為燒肉好熱氣,同埋比較油膩,點一個渣律嚟清一清就最適合不過啦,呢一個沙律蕃茄非常之清甜,下面嘅沙律菜都好新鮮爽脆。牛魔再現 $630我哋點咗一個雙人套餐,入面包括有三款牛肉,分別係:美國Prime牛小排、美國Prime牛角切、日本產A4和牛肉眼。我自己最鍾意就係美國Prime牛小排,因為佢肉味濃郁,厚薄均勻,燒到五成熟啱啱好,口感都好結實彈牙👍🏻朋友就最鍾意日本產A4和牛肉眼,貪佢夠多油花,食落好香口😛日本産帆立貝(牛油,蒜,黑松露醬)(2PCS)$96好大隻帆立貝,有牛油,蒜同黑松露醬增添風味,唔錯。豚腩肉(鹽燒)$84呢款我冇食到,都係朋友點,因為我唔太鍾意食豬🤣虎蝦天婦羅 $198呢個天婦羅炸蝦皮唔厚,入面嘅虎蝦肉質非常之結實彈牙,非常鮮味👍🏻可惜有啲貴三文魚籽海膽炒飯 $138臨走個朋友太大食仲想食多啲嘢,就叫咗個飯🤣我就飽咗不過都有偷食一兩啖,飯粒炒得好乾身,都有唔少配料,唔錯㗎。📍和匠日式燒肉店中國香港特別行政區長樂街23-27號地下3
溫室蕃茄沙律 $68
牛魔再現 $630
日本産帆立貝(牛油,蒜,黑松露醬)(2PCS)$96
好大隻帆立貝,有牛油,蒜同黑松露醬增添風味,唔錯。
豚腩肉(鹽燒)$84
呢款我冇食到,都係朋友點,因為我唔太鍾意食豬🤣
虎蝦天婦羅 $198
三文魚籽海膽炒飯 $138