2021-06-06
呢間日式人氣燒肉店,最近好評如潮,決定一試裝修非常有特色,感覺好似一間實驗室,好型。叫完嘢食之後,店員指示我哋去飲品沙律甜品bar,超級多選擇飲品方面除左水果汁、茶同soda water外,仲有呢幾款detox water非常照顧一班健康人士嘅需要。沙津方面亦有相當多選擇同埋dressing,非常開胃前菜方面,我地叫左泡菜盛合($58)同涼拌小食盛合($58) 超級開胃Yeah第一炮叫左舟.盛合($248)呢個舟超級抵食,有超多款肉,包括牛肋條肉、牛里脊肉等等,另外仲有好新鮮嘅海鮮同蔬菜,必食!是日寶箱.當日新鮮即切($218)呢塊絕對係鎮店之寶!來自日本鹿兒島小田A4和牛,係大理石狀油花,每面各燒20秒左右,入口即溶,好正!!!!唔怪得我見每台客人都有食,又係必食!灸燒壽喜燒壽司(2貫 $98)壽喜燒就食得多,壽喜燒壽司真係第一次食店員會幫手用火槍燒,同埋幫手將雞蛋打落秘製醬汁,好正嘅口感生牛肉壽司(2貫 $78)同牛大腹壽司(2貫 $118)呢間日式燒肉真係相當有驚喜,連生牛肉壽司都有,我係香港都係第一次見到厚厚嘅牛肉,口感大滿足,鍾意食生牛肉嘅千祈唔好錯過冷麵($68)夏日熱辣辣
裝修非常有特色,感覺好似一間實驗室,好型。
Yeah第一炮叫左舟.盛合($248)
是日寶箱.當日新鮮即切($218)
灸燒壽喜燒壽司(2貫 $98)
生牛肉壽司(2貫 $78)同牛大腹壽司(2貫 $118)
冷麵($68)
夏日熱辣辣,燒完肉之後,食返一碗冷麵,超級透心涼,為今晚嘅晚飯畫上完美句號