2021-05-19 1097 瀏覽
由於住響附近,所以經常幫襯山林茶餐廳。店員非常親切友善,有時會同啲熟客傾返兩句,講下笑咁,好有人情味㗎。餐廳係典型嘅街坊式經營,普通實際茶餐廳嘅格局啦,繁忙時間好多時都滿座咁滯,客人絡繹不絕。晚餐來講,每晚有4款指定晚餐可以選擇, $48有一個碟頭飯/炒粉麵,一碗細嘅中/西湯同埋一杯熱飲(凍飲加幾蚊),以我一個正常女仔嘅食量都夠飽啦。咁嘅價錢實在非常親民,而且味道都唔錯,熱辣辣,都幾好味㗎。如果指定晚餐唔啱食或者想豐富啲,可以揀其他晚市套餐或者炒幾個小菜,有時見啲一家大細嚟嘅會嗌幾個小菜夾下夾下咁。如果住得近嘅,晚市山林係可以免費送外賣嘅。當其他外賣平台閒閒地都要收$20外賣費嘅時候,免費送外賣真係非常窩心,在下都受惠不少哈哈。在下會繼續支持呢啲有心經營嘅小店嘅😁
由於住響附近,所以經常幫襯山林茶餐廳。
在下會繼續支持呢啲有心經營嘅小店嘅😁
窩蛋菜心牛肉飯