(非會員)
2004-11-05 9 瀏覽
尋晚同D朋友去食,但間野有個待應Jenny既服務態度很差。事緣係因為我地唔幫襯飲野。天與地有d drinks,Jenny就不斷sale我地飲,但係我因為有(咳)氣管炎,所以我唔想飲;而我兩位朋友都唔鐘意飲,因此我地想叫滾水。她立刻面色一變,態度好唔友善且一點笑容也沒有地說:「我地會收番你地每位HK$8的茶錢架喎!!」,我覺得無所謂,表示無問題,茶錢OK啦。但我心諗係你洗唔洗黑晒口面呀…….跟著我地叫食物,我地叫左山東手絲雞、黑醋魚、雲吞、貴花卷…….我見到有香芹牛肉麵,但係menu內有隻棘椒在旁,我唔知係代表「本店推介」定係「辣」的意思,因為我咳我驚辣所以我問她是不是棘的,她態度很不友善地說:「下!唔辣架喎!!」OK,唔辣所以我地叫左。問下係咪犯法架?洗唔洗咁串?叫完野,隔了5-10分鐘,我杯滾水仲未到,於是我再問Jenny,她居然重覆先前的語氣和對答:「我地會收番你地每位HK$8的茶錢架喎!!」我同佢講我地唔介意你收我地每人HK$8呀,我地只不過想飲水,我d朋友這時有d怒,於是問她叫乜名,可唔可以叫經理出來傾傾?她態度惡劣地說:「好呀!叫經理囉,呢d係公司規矩!!」我唔知佢指既「公司
尋晚同D朋友去食,但間野有個待應Jenny既服務態度很差。
事緣係因為我地唔幫襯飲野。
我唔知佢指既「公司規矩」係什麼?係指一定要Sale人客幫襯飲品?係指如果人客要求飲水會遭受白眼?係指佢公司既服務態度只會這樣?
大佬呀!我氣管炎點飲你地果d飲品呀?!我完全唔介意你收我茶錢喎!客人唔可以按自己心意去選飲品咩?!我點解要受你待應氣先!我地欠左你咩?我地又唔係只剩飲水,我地呢餐都食左HK$352(共三位),唔算多唔算少啦,是嗎?
結果經理果時無來過,我唔知係Jenny無叫定係經理都唔想理……
最叻係Jenny在這時收了張「意見咭」,動作不知幾敏捷,於是我朋友即時叫佢比番張咭我地填。

香芹牛肉麵來到,係有少少辣的,有無搞錯呀?!頭先問又話唔辣,我原本諗住辣我會叫走辣又或者叫第二樣野,算數,我地都費事叫佢地換!食左。

到埋單啦,經理來收錢,說:「唔好意思呀,我同事頭先表達得唔好,我地已經無收你地茶錢。」
其實我想同佢講,我地根本唔介意你地收我地茶錢,我地介意Jenny既服務態度,人客要求飲水會遭受惡劣既服務態度!?!?

我唔知佢地係咪唔憂做,所以d服務態度咁差,我未試過去食野有d咁既對待。
呢間野我唔會再幫襯!!!!!

個老闆真慘,請著d咁既服務態度既員工,倒公司米。