2021-09-30
日日收左工都要唸去邊食,食D咩,日以繼夜咁唸,真係頭都大埋😂咁岩係元朗見到呢間「是但其求食」,真係講中哂我心境,於是就揀定左佢😈.門面裝修以簡約為主,店內有個好大嘅海洋投影,各式各樣嘅深海魚係到游黎游去,好似係水族館咁🤣.【餐牌】.開餐前會有一份多士同南瓜忌廉湯送上.【避風塘單骨雞翼 $68】雞翼炸香後再灑上大量嘅炸蒜,脆上加脆,食落都幾惹味👍.【是但求其鴛鴦雞 $168】名義上係是但求其,但味道一D都吾簡單😍有半隻春雞同一隻雞脾位。春雞雞皮如紙般咁薄,加入多種調味料去醃製,味道滲入哂雞肉中,風味十足,而肉質更係嫩滑且多汁,好Juicy🥳伴碟有粗薯條同沙律菜添😆.【龍蝦汁海鮮意粉 $108】意粉以自家製嘅龍蝦汁熬煮而成,條條意粉都吸滿龍蝦汁嘅精華,味道濃郁鮮香,口感彈牙,軟硬度岩岩好,仲有鮮嫩大蝦,青口等,增加鮮味😍.PS.店員仲話黎緊會有Free Flow任飲紅白酒Sake生啤嘅活動,所以我地都好期待下次再黎
【餐牌】
開餐前會有一份多士同南瓜忌廉湯送上
【避風塘單骨雞翼 $68】
雞翼炸香後再灑上大量嘅炸蒜,脆上加脆,食落都幾惹味👍
【是但求其鴛鴦雞 $168】
【龍蝦汁海鮮意粉 $108】