2019-07-07 310 瀏覽
好耐冇食茶木喇,行開銅鑼灣,醒起世貿中心嗰邊有茶木,又可以過去食!基本上隔一排就會再食茶木,最掛住佢嘅蜜糖磚塊!世貿中心呢間茶木,環境大,座位多又舒適。呢日坐咗喺窗邊附近嘅卡位,邊睇街影邊傾計食飯,感覺relax。⭐️西瓜柳丁蘆薈 $43平時嚟茶木我都係叫奶茶,水果茶,今日終於有新嘗試。皆因最近天氣悶熱,成日都好想飲西瓜汁,點知打開menu俾我見到呢杯西瓜橙汁蘆薈,啱哂我心水!味道十分清新,消暑解渴,甜度適中,仲有爽滑蘆薈粒增強口感!⭐️芒果沙冰 $43朋友叫嘅芒果沙冰,味道天然,沙冰質感幼滑,果香濃郁,都係仲夏消暑嘅良品。⭐️話梅粉地瓜條 $33地瓜條炸得金黃酥脆,食落香口,外脆內軟,味道本身已經好香甜,再加埋酸酸甜甜嘅話梅粉,既可中和炸物嘅油膩感,又可令到地瓜條更加酸甜開胃!⭐️蚵嗲肉碎泡飯 $82夏日炎炎,我比較鐘意食啲有湯嘅食物。蚵嗲大大隻好飽滿,肉質肥美嫩滑,好鮮甜,而目份量仲要好多!⭐️海鹽奶蓋戚風蛋糕 $88見有新甜品,所以今次冇叫到我的最愛-蜜糖磚塊。朱古力甜度喺上層正中位置,第一時間俾我拎咗嚟食😂戚風蛋糕軟綿綿有彈性,海鹽奶蓋少少咸,質感好creamy,切開蛋糕裡面原來仲有珍珠
世貿中心呢間茶木,環境大,座位多又舒適。
⭐️西瓜柳丁蘆薈 $43
平時嚟茶木我都係叫奶茶,水果茶,今日終於有新嘗試。
味道十分清新,消暑解渴,甜度適中,仲有爽滑蘆薈粒增強口感!
⭐️芒果沙冰 $43

⭐️話梅粉地瓜條 $33

⭐️蚵嗲肉碎泡飯 $82
夏日炎炎,我比較鐘意食啲有湯嘅食物。
蚵嗲大大隻好飽滿,肉質肥美嫩滑,好鮮甜,而目份量仲要好多!
⭐️海鹽奶蓋戚風蛋糕 $88
見有新甜品,所以今次冇叫到我的最愛-蜜糖磚塊。
朱古力甜度喺上層正中位置,第一時間俾我拎咗嚟食😂戚風蛋糕軟綿綿有彈性,海鹽奶蓋少少咸,質感好creamy,切開蛋糕裡面原來仲有珍珠!第一次食呢種蛋糕,感覺新鮮有趣🙆🏻‍♀️

2019-07-02