2025-02-16
最近去咗位於佐敦嘅 Wings Cafe & Bistro,餐廳環境溫馨,好適合同朋友聚會或約會,可以悠閒地享受美食。🥢南瓜忌廉湯湯底滑順,香甜南瓜與香濃忌廉完美融合,口感非常柔滑,飲落每一口都帶有南瓜自然香氣。而且上面有可愛貓貓拉花,令整碗湯多咗幾分趣味。🥢香煎三文魚配白酒忌廉汁魚肉外脆內嫩,煎得剛好,保留咗三文魚既鮮香。伴以白酒忌廉汁增添層次感,味道濃郁而不膩,恰到好處地襯托出魚肉鮮香,實在係好出色!🥢加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉及蜜糖芥末醬保濕豬鞍肉質鮮嫩,搭配帶有淡淡酸甜之蘋果蓉,令人感覺耳目一新。而蜜糖芥末醬則為整道菜增添香甜與微微辣味,實在係一個完美搭配。🥢柚子雞翼雞翼炸得金黃酥脆,咬落口感極佳。清香柚子配鮮嫩雞肉,帶有少許酸甜滋味,令人食唔停口。🥢LatteLatte咖啡香氣濃郁,奶泡細膩,口感滑順,好適合慢慢品味。🥢小山圓抹茶Latte抹茶香氣濃厚,搭配奶泡令整杯飲品更加柔和,特別適合抹茶愛好者。Wings Cafe & Bistro地址: 佐敦白加士街56號凱豪商業大廈1樓
🥢南瓜忌廉湯
🥢香煎三文魚配白酒忌廉汁