平日絕小入元朗的我,一直聽聞元朗很多美食,想入到黎好耐。今晚終於與朋友結伴坐車入元朗食晚餐☺️經過YOHO新商場,有很多大型連鎖餐飲店,我們都一致決定行到屋村附近,發掘一些特色小店。「無味精」食店,大大隻字貼在門口。現在外出吃飯,要吃到無味精很難了。小店經營的食肆,店員非常親切,耐心介紹食物🙆🏻🙆🏻🙆🏻龍蝦海鮮湯👍🏻👍🏻👍🏻非常足料的餐湯。內有鮮蝦,魷魚,青口,帶子。濃郁的龍蝦味,帶有小小白酒的香😙😙鮮蝦爽口彈牙,好足料,每一口都有豐富的龍蝦味道。水牛城雞翼👍🏻👍🏻👍🏻新鮮炸起的雞翼,肉汁豐富,肉質非常嫩滑☺️水牛城醬汁微辣,甜度辣度剛剛好☺️十分惹味。自家製蒜蓉汁西班牙黑毛豬配蘋果醬👍🏻👍🏻👍🏻厚身黑毛豬,剛剛8-9成熟,肉汁豐富。肉質比較韌,但肉味非常濃郁😁😁配上清甜蘋果醬 味道惹味清新。鱈魚柳配龍蝦汁煎飯👍🏻👍🏻餐牌上未有的菜式🙆🏻🙆🏻🙆🏻老闆將推出的新產品。煎飯香口惹味 脆口的炒飯仍保持飯的軟身☺️鱈魚柳配黑松露忌廉汁,味道香濃惹味,黑松露帶出整體鮮甜😁😁芝士朱古力/芝士特濃咖啡(凍)👍🏻👍🏻👍🏻2杯特飲👍🏻甜而不膩,甜度剛好。淡淡芝士味,不會太膩。滿足的晚餐,餐廳服務令我們都大讚🙆🏻

龍蝦海鮮湯👍🏻👍🏻👍🏻
水牛城雞翼👍🏻👍🏻👍🏻
自家製蒜蓉汁西班牙黑毛豬配蘋果醬👍🏻👍🏻👍🏻
鱈魚柳配龍蝦汁煎飯👍🏻👍🏻
餐牌上未有的菜式🙆🏻🙆🏻🙆🏻老闆將推出的新產品。
芝士朱古力/芝士特濃咖啡(凍)👍🏻👍🏻👍🏻
2杯特飲👍🏻甜而不膩,甜度剛好。淡淡芝士味,不會太膩。
滿足的晚餐,餐廳服務令我們都大讚🙆🏻🙆🏻
10 分鐘 (堂食)
  • 水牛城雞翼
  • 龍蝦湯