2023-07-17
想食鐵板燒好耐啦😍之前睇到網上有人推介,用料上乘,有肉有海鮮,而且好有氣氛✨鐵板燒絕對係慶祝嘅好地方☺️晚市嘅臣OMAKASA($1080/person)✨•沙律•前菜包括粟米凍湯配荔枝漬蕃茄仔、賴尿蝦蒸蛋•時令海產(3款)包括帶子、蠔、海苔北寄貝•甘鯛立鱗燒配酸菜魚汁甘鯛立鱗燒個皮超脆,完全估唔到會配酸菜魚汁,醬汁仲帶少少麻✨•南非鮑魚南非鮑魚係道冷盤,醬汁酸酸哋,鮑魚肉質彈牙,幾清新幾開胃!•沙巴虎蝦好有驚喜,虎蝦勁大隻勁新鮮,師傅仲喺我哋面前拆肉去蝦腸,刀工十分好🤍醬汁就係蟲草汁、蟹膏同牛油,醬汁濃稠又香☺️•鵝肝鵝肝超厚,食落好有口感,唔會成口油🤍配咗甜甜哋嘅蘋果醬同菠蘿冰,中和返鵝肝嘅油膩感!•美國牛肉或日本鹿兒島黑豚肉牛係美國封門柳,重牛味而且又嫩🥩相比牛肉,黑豚肉仲更加好食,豚肉肉質柔軟,口味鮮甜、清爽但唔油膩!•炒飯•炒椰菜•味噌汁•甜品食到呢度都好飽,估唔到炒飯咁好食,佢用咗九州酸菜、沙律醬同芝麻炒埋一齊,飯係粒粒分明🍚仲帶少少焦脆嘅感覺🍲而個味噌湯,仲用咗啱啱嗰個大虎蝦嘅蝦膏同蝦頭一齊煮,唔會浪費咗啲食材🦐
•沙律•前菜
包括粟米凍湯配荔枝漬蕃茄仔、賴尿蝦蒸蛋
•時令海產(3款)
包括帶子、蠔、海苔北寄貝
•甘鯛立鱗燒配酸菜魚汁
•南非鮑魚
南非鮑魚係道冷盤,醬汁酸酸哋,鮑魚肉質彈牙,幾清新幾開胃!
•沙巴虎蝦
•鵝肝