2018-12-13 30 瀏覽
而家香港人講求健康越嚟越興沙律月線等等嘅菜式 有時喺旺角行嘅時候見到有一棟好多嘢食嘅大廈 入面有間火鍋標榜藥膳湯底 仲要係用木桶上 原因係可以冇咁熱氣 為咗可以打邊爐打得健康啲於是就上咗去試試佢個價錢分別係$298同$398 主要分別係貴啲個個有海鮮拼盤同埋多幾款湯底選擇我同朋友叫咗298個個 湯底我哋選擇咗花膠螺頭雞鍋 呢個價錢會包一碟肉同埋幾份主食 其他再叫嘅配料同飲品就係任食 我哋叫咗一份蒙古羊肉 個羊肉都幾大碟 同埋睇落去幾新鮮食落亦都唔會同埋睇落去幾新鮮食落亦都唔會太蘇 主角就係佢個湯底 佢個藥膳湯雞味好濃入邊亦都有好足料嘅花膠同埋幾舊螺肉 湯底係以木桶形式上 店主標榜可以冇咁熱氣同埋木桶嘅側邊會有熱湯 確保大家飲湯嘅時候唔會飲到油 適合細講求健康嘅朋友!另外佢呢度有幾款自己手打嘅肉丸蝦丸幾特別 同埋放題嘅配料亦都好精準可以逐件叫唔怕浪費食物 呢度上菜亦都好準確唔會有cut單嘅情況同埋員工亦都好熱情 會主動過嚟落單 特別既係 佢嗰幾款蝦丸牛肉丸全部都有唔同嘅配料係入面 有一隻牛肉丸入邊有芝士有一啲蝦丸入面有瑤柱蝦乾等等 比其他火鍋店一式一樣嘅配料更加有特色值得一提嘅係呢度嘅裝

比其他火鍋店一式一樣嘅配料更加有特色

值得一提嘅係呢度嘅裝修亦都好特別好有地道嘅風味
同埋佢呢度亦都有幾個電視機好適合一班人喺度傾計食飯 任食嘅時間都係兩個半鐘 食飯嘅朋友就可以慢慢食唔使趕住走 所以呢度都幾適合多人聚會