2019-06-06 661 瀏覽
屋企人生日,來來去去都係食中餐,今年換下口味試西餐啦。元朗係一個美食嘅集中地, 餐廳叫GATHERING 好配合到我地嘅飯局, 最後大家都同意下決定試呢間啦~入面嘅環境同空間好舒服, 適合傾計好地方而且食材新鮮, 價錢合理落左單後職員送上一份餐包配蕃茄醬, 好欣賞個蕃茄醬係廚師自己煮的, 味道岩岩好不會太酸, 配餐包食好夾。之後送上餐湯, 當日係粟米忌㢘湯, 啖啖粟米蓉好足料 (可惜唔記得影相)海鮮冷盤當日無龍蝦轉左做鮑魚, 好小會食到鮑魚嘅冷盤, 有驚喜, 口感爽口彈牙生蠔係我至愛, 海水味唔重岩岩好, 唔會蓋過生蠔嘅鮮味, 就連媽媽唔食生野都話好味鑽石硯大大粒而且啖啖肉大蝦PIZZA 屋企人食唔到太生, 所以叫左個7成牛扒, 成數岩岩好, 好味到爸爸都忍唔住食晒 我本身好怕羊羶味, 估唔到呢個羊架我食到, 配薄荷味薯蓉好夾, 個口即刻無咁羶蟹膏意大利飯我覺得咸左小小, 不過食落啖啖蟹膏味甜品蘋果批配雪糕, 賣相同味道都好唔錯, 聽職員介紹原來個蘋果批係手工食品呢間餐廳嘅食物、環境及服務都好好, 下次會再返轉頭食
屋企人生日,來來去去都係食中餐,今年換下口味試西餐啦。
入面嘅環境同空間好舒服, 適合傾計好地方
而且食材新鮮, 價錢合理

鑽石硯大大粒而且啖啖肉

大蝦PIZZA

蟹膏意大利飯我覺得咸左小小, 不過食落啖啖蟹膏味

呢間餐廳嘅食物、環境及服務都好好, 下次會再返轉頭食
2019-05-21
慶祝紀念