2018-03-06 138 瀏覽
是晚同frd黎到何文田覓食,黎到呢間係何文田同旺角交界既扒房,諗住用openrice攞左位先點知好快就有位!但朋友未放工,店員好堅持要等齊人先入得,因為用餐時間得一個鐘?! 望一望佢收幾點,哦原來收十點,但都冇理由唔比個半鐘人食野姐後尾店員見我地已有三個人到都勉勉強強比我地入去坐低睇下食咩先,臨入去前仲要提多次用餐時間得一個鐘😂當時八點幾,我就唔信九點幾仲有人排隊入黎食會趕我地走囉!佢收十點架嘛!Menu得四個選擇,有三個都係牛,選擇困難症既人岩哂啦 咁岩我地四個人,一於就試勻佢四個扒!叫完第一時間店員就拎住一大兜黑松露薯條加入我地啲碗度,都幾特別喎望落就感覺唔油膩兼無味,但食落有陣陣黑松露香氣,好新鮮好正!第一份牛扒率先上到就係guest chef flat iron steak (medium) 一睇個樣就已經流哂口水,店員仲提醒我地要點切先最好 調味唔係太濃,所以食到好濃既牛味,五成熟岩岩好,一啲都唔韌,再點埋佢自家製既汁,係真係好得超juicy!!第二份就係香草扒,切埋比我地,有garlic伴碟。但食完第一碟再食呢個都有啲失色,因為果碟真係好稔好好食,呢個口感相對有啲硬同韌再黎
望一望佢收幾點,哦原來收十點,但都冇理由唔比個半鐘人食野姐

Menu得四個選擇,有三個都係牛,選擇困難症既人岩哂啦
咁岩我地四個人,一於就試勻佢四個扒!

無限添加黑松露薯條

Guest  chef  flat  iron  steak  (medium)

Herbly  flat iron steak (medium)

三成熟390 days prime穀飼牛
再黎呢個三成熟既390日prime穀飼牛,一分錢一分貨,佢肉質真係好稔好正,肥瘦均勻到不得了,加上佢三成熟既煮法真係好適合呢種牛,抵佢貴其他成一百蚊!就算唔點秘製汁都已經夠哂juicy食到原材料果種味

Spain  chestnut  fed  pork  rack
到呢個九成熟既豬鞍架,一上既時候大家都嘩然點解咁多肥膏,但係食落又係一啲都唔覺肥膩,肥瘦好均勻,熟成度真係岩岩好,咬落超級爽口唔會痴牙,非常好👍🏻
不過對於唔食肥膏既人黎講果舊肥膏就算幾唔肥膩都係唔會想擺入口
但瘦果part都唔會嚡口,已經做得好好!

結果..我地四條友坐到十點先比人叫埋單,service又唔錯,比個
佢啦!
2018-03-05
10 分鐘 (堂食)
無限添加黑松露薯條
三成熟390 days prime穀飼牛