餐廳: 聘珍樓
資訊:

2010-09-02 1454 瀏覽
打算與好友在觀塘相約共進晚餐,怕人多又唔想去axm,好友在觀塘區工作,話呢間野最近有平靚正晚市優惠,$188 加一三餸一老火湯+4支汽水。本來此優惠係4人份,但係見實在超抵食,所以只有2人食都照叫~3餸分別係1)咕嚕肉2)栗米班塊3)腰果蝦仁4)椰子雪耳響螺老火湯雖然係家庭式小菜,但每樣野都好有水準~4樣野最正係咕嚕肉~啖啖肉,唔會覺得粉多過肉,冇骨,咬落去肉汁,酸甜剛好,送飯一流~其次係蝦仁,隻隻蝦都好新鮮,唔覺係雪藏蝦,又大隻,點鎮店xo醬超野味~栗米班塊的魚有魚味,栗米汁香濃,食唔停口~所有食品都標榜冇味精,個湯稍微感覺味道較淡,但並不是稀,係足料既,我估佢地唔想做太咸,健康d~整體黎講係唔錯,可能因為晚市而又唔係觀塘區中心點,所以人流比較少,但論環境設計食物都好有心思,行多兩步都抵番啦~原來呢個優惠只在觀塘先有~其他分店係冇ga!
3餸分別係
1)咕嚕肉
2)栗米班塊
3)腰果蝦仁
4)椰子雪耳響螺老火湯
雖然係家庭式小菜,但每樣野都好有水準~
栗米班塊的魚有魚味,栗米汁香濃,食唔停口~
原來呢個優惠只在觀塘先有~其他分店係冇ga!
2010-09-02
  • 咕嚕肉