2017-10-03
約食飯通常揀中間位方便大家,朋友想食中菜,所以試下唐宮小聚。6位以上先可以電話訂位,唯有早d到拎飛等叫籌。晚市5點半開始,門口已經有20多人等緊,好在店入面位置都算多,好快被安排入座。一坐底見到d碟就笑咗出黎,好得意的設計: 吸引咗一堆螞蟻來偷食!但同行朋友覺得好恐怖。。。餐點選擇數量適中,價錢合理,尖沙咀黎講算平,但到上菜就發現份量比較少,每人只可分得一大啖。首先小食有&,兩樣都係辣的。前者係微辣,粉皮夠滑,醬汁唔漏,幾清新。後者屬中辣,雞胸部分比教鞋,雞件切到好細,有輕微碎骨,要小心。然後有特價,$25,每人限叫一隻。即叫即炸,皮脆多汁,但乳鴿只一分為二,食得有d困難,一分四會方便d。再黎有,正常冇特別。主食要咗&,賣相吸引。前者係中麻辣,食完條脷有啲痺,碗中只有面&肉碎,靠湯底吸引主意力。後者有驚喜,味道似咕嚕肉的酸甜加小辣,年糕煙韌,仲有好多海鮮:魚,蝦, 魷魚等,好豐富。最後有做甜品,要趁熱食。餡料唔算多,有流心,但冇爆漿。總結嚟講,唐宮小聚值得一試,係尖沙咀黎講,價錢唔算貴,但分量好少,食飽每人平均 要200蚊。P.S. 入座有限時 一個半鐘,但可能當日啲人去晒睇煙花,七點
6位以上先可以電話訂位,唯有早d到拎飛等叫籌。
首先小食有[雞絲拉皮]&[辣口水雞],兩樣都係辣的。
前者係微辣,粉皮夠滑,醬汁唔漏,幾清新。
然後有特價[燒乳鴿],$25,每人限叫一隻。
再黎有[蒜茸有機蔬菜],正常冇特別。
主食要咗[擔擔拉面]&[星洲年糕],賣相吸引。
最後有[黑金流沙]做甜品,要趁熱食。
餡料唔算多,有流心,但冇爆漿。
P.S. 入座有限時 一個半鐘,但可能當日啲人去晒睇煙花,七點半食完要交枱,坐到八點半都冇畀人趕走!