2025-02-18
🦐 值得再訪嘅越南餐廳餐廳位於旺角朗豪坊中庭,地理位置十分方便~ 行過見到呢間餐廳嘅廚房係用火車做裝修,咁得意嘅😝 餐廳外觀咁俾心機,令到我對佢嘅食物質素都有所期待,好啦試吓你啦~🥑 牛油果素菜米紙卷食越南菜一定要試吓佢嘅米紙卷~ 呢個米紙卷賣相靚,食入口米紙夠薄身,口感煙靭😍牛油果做餡料有一種清新嘅感覺,身為前菜相當出色~ 一定要點埋佢嘅自家製海醬,好惹味 🍞 香草蒜蓉包香氣撲鼻,好重蒜蓉味~ 個包夠晒熱,入口好脆,正🐣 香茅雞扒撈檬雞扒煎過,皮脆肉嫩,香茅味入晒肉😋 撈檬一定要倒埋甜辣醬,新年流流要撈起😝 甜甜酸酸咁好開胃,5分鐘就食晒🦐芝士蒜蓉牛油焗大頭蝦主角嚟啦~ 一上枱就好香,隻大頭蝦比想像中大隻!好厚肉啊,而且大頭蝦好新鮮,肉質鮮甜彈牙,配埋冇得輸嘅芝士蒜蓉牛油汁🙈嗚呀,而家仲回味緊~ 店員好細心,知道我哋要食大頭蝦就隨即奉上手套同濕紙巾,服務好加分💛
🥑 牛油果素菜米紙卷
🍞 香草蒜蓉包
香氣撲鼻,好重蒜蓉味~ 個包夠晒熱,入口好脆,正
🐣 香茅雞扒撈檬
🦐芝士蒜蓉牛油焗大頭蝦