朋友介紹去了太子Goodealmart私房菜. 訂左7人. 去到發現真係名副其實的私房菜, 因為只有一台. 所以不用等位. 我們當晚點了以下菜式. 西班牙黑毛豬併蜜瓜. 黑毛豬24個月, 入口甘香, 店主說已放於室温3個鐘, 等火煺油份充份發揮. 刺身盤. 主力以三文魚鯆, 日本帶子及加拿大海膽. 份量十足, 而已十分新鮮. 特別是加拿大海膽, 一條一條, 好滿足, 入口即溶而已海膽味超濃, 店主話今天才從機場提貨. 所以好新鮮. 皇帝蟹腳. 阿拉斯加, 我地叫左1公斤. 店主話阿拉斯加皇帝蟹腳係最正宗, 和酒店自助餐的松葉蟹腳無得比. 海水味一流. 加拿大有骨豬鞍. 用了日本燒汁再加BBQ粉燒, 係燒, 不是煎, 出來效果肉質好軟, 好多汁. 另外還ORDER左千層蛋糕, 松露長通粉等. 沙律, 總括來說, 食物有驚喜, 因為份量會給你好大驚喜, 食物好新鮮, 而店主的手藝不錯, 好出色. 還要只有我們一台, 好有私人空間.

題外話/補充資料: 需要1星期前預訂, 店主話要好多人預定及要準備食物. 因為好多都是空運, 保持新鮮.
2016-06-04
  • 海膽
  • 加拿大豬鞍.