Idiot翻兜咗幾次嘅素菜餐廳!😝以下就綜合咗部分Idiot覺得好食嘅重點推介🥰餐廳比較多年紀大嘅人嚟食 除咗中菜 另外仲有西式日式嘅素食整體食物都好高質 特別啱同屋企長輩食🌟Lunch set比較抵食 仲會成日轉menu 而下午茶堂食仲有半價添~所有一到lunch同下午茶時間門口就超多人 想食可以早啲拎位或者book位喔😉-👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選❤️‍🔥芝麻香橙骨 $98必試🤤🤤個骨(係無骨架!)係用猴頭菇整 有咬口Idiot本身麻麻地食菇類 但都覺得好好食~啲汁酸酸甜甜好開胃 比咕嚕肉嘅汁更加fresh😋側邊仲有鮮橙切片添❤️‍🔥白松露啡菇忌廉意粉/天使麵 $98必試~個汁好creamy好重松露味!配料就有啡菇同甜椒Idiot私心覺得配意粉好食過天使麵☺️❤️‍🔥松子糖醋魚 $88個魚皮係用紫菜整!魚嘅質感係比較厚實 但切到好薄 好香口 唔係剩係一嚿粉咁~配埋個糖醋汁就好正~仲有大量松子仁👅❤️‍🔥築地玉子燒 (紫菜) $45紫菜一層層咁卷住啲玉子 配燒汁同魚鬆😋個卷都幾厚身 有濃厚嘅蛋味同紫菜嘅鹹香❤️‍🔥菠蘿咕嚕雞咕嚕汁偏酸 配料有蕃茄 紅黃椒同菠蘿🤤猴頭菇煮得好入味 有咬口唔韌雖然
Idiot翻兜咗幾次嘅素菜餐廳!😝
以下就綜合咗部分Idiot覺得好食嘅重點推介🥰

餐廳比較多年紀大嘅人嚟食 除咗中菜 另外仲有西式日式嘅素食
整體食物都好高質 特別啱同屋企長輩食🌟

👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選

❤️‍🔥芝麻香橙骨 $98
必試🤤🤤個骨(係無骨架!)係用猴頭菇整 有咬口
Idiot本身麻麻地食菇類 但都覺得好好食~

❤️‍🔥白松露啡菇忌廉意粉/天使麵 $98
必試~個汁好creamy好重松露味!
配料就有啡菇同甜椒

個卷都幾厚身 有濃厚嘅蛋味同紫菜嘅鹹香

❤️‍🔥菠蘿咕嚕雞
咕嚕汁偏酸 配料有蕃茄 紅黃椒同菠蘿🤤
猴頭菇煮得好入味 有咬口唔韌
雖然口感唔似雞 但值得一試~

❤️‍🔥飄香芝麻糕 $8/件
黑芝麻味都ok濃 食得出係好似芝麻糊咁 打到好碎嘅芝麻粒 個糕質感好細滑😋
凍嘅芝麻糕啱晒夏天食!

❤️‍🔥椒鹽鮮淮山 $78
出面層椒鹽炸到好脆薄🤤
椒鹽好香口!淮山質感就偏粉~

❤️‍🔥黑松露酥皮薯仔卷 $82
熱辣辣嘅酥皮入面包住一粒粒薯仔 黑松露味好重🥰
個酥皮都唔會好油膩!

❤️‍🔥欖仁魚蓉炒三色飯 $68
有驚喜😋加咗欖仁 啲飯炒到好香 粒粒分明~
但idiot對上一次食就炒得有啲濕 有少少失準🥹
雖然有三色豆 但都炒得好好食😹