又到左差唔多糧尾的時候🥲朋友帶我去食一間性價比超高的西餐廳,食完覺得真心唔錯,值得翻桌🤩首先非常建議+$20升級要熱辣辣嘅酥皮湯🤩天氣剛轉涼飲呢個湯超暖笠笠,入面仲要係我至愛嘅南瓜忌廉湯,首先酥皮金黄色超脆及多層,湯夠濃郁creamy😋配埋蒜蓉法包(大讚👍🏻),可以加上它們自製的粒粒蕃茄醬一齊食感覺非常清新,前菜已經睇得出有花心思好有誠意,唔會話因為平而俾d hea嘅牛油餐包🤭而主食方面分別叫左德國鹹豬手伴蜜糖芥末籽醬同阿根廷紅蝦拌龍蝦汁闊蛋麵,豬手一上枱我同朋友都嘩然咁巨型,外皮超級香脆帶少許油分,切開舊豬手都肉眼可見有肉汁唔會話好乾身,皮下肥肉唔多,味道方面不會太咸,忍唔住一啖接一啖,仲有旁邊的翠肉瓜同雞髀菇都好juicy,仲有伴沙律菜可中和下啖啖肉的油膩感,個醬同豬手都好夾另外阿根廷紅蝦都大大隻,蝦肉已經預先開邊焗,一吉落去就可以輕易吉起一整條蝦肉出黎,食蝦最怕就要拆殼,蝦肉入口彈牙,而闊蛋麵都夠煙韌,每條麵條都掛到龍蝦汁,食得出麵有蛋香,好好味主食都咁好味但仲未夠喉,兩個女生就決定叫埋甜品 - 格仔酥酥伴雪糕,酥酥好有食緊牛角包的味道,加埋雪糕一熱一凍,好有衝擊😆正!飲品方面朋

飲品方面朋友選了杯Peach Flower,味道清新,有桃味但唔會好似好假嘅藥水味咁,仲有啲椰果食下。我就叫左杯Cookie Black,有Oreo碎碎係雪糕球上,下面係咖啡味的沙冰,咖啡味都幾出,唔會好甜,賣相都好靚🥰
  • 阿根廷紅蝦伴龍蝦汁闊蛋麵
  • 酥皮湯