假日嚟到長洲,都想係tea time 飲杯,就俾我諗起之前同朋友發現有間靚靚cafe,有個staff 好熱情好好人主動咁幫我哋影張合照。為咗佢,決定再去呢間☺️☺️今次由落單去到埋單,又俾我哋發現到,原來全部staff 都好nice! 好熱情好客架!而且啲嘢飲又靚又特別,讚👍🏻👍🏻❥ 星空之柚 $52一上嚟就非常吸睛😍俾起menu 圖片,真實更加靚!有隻用糯米整嘅蝴蝶🦋停留係用蝶豆花梳打水整嘅星空,漸層下係滿滿柚子嘅柚子蜜,味道柚子蜜香濃,好啱tea time嚟嘆一杯🤩🤩❥ 薯不知情 $58顏色好可愛,最面仲加咗幾粒綿花糖作點綴,好似有幾朵雲☁️漂浮係藍藍嘅天空(用蝶豆花+鮮奶)。最底層係香濃唔太甜嘅紫薯芋泥+彈牙珍珠,紫薯芋泥、珍珠同鮮奶真係絕配!而且份量十足,又飲又食又飽肚😆😆❥ 甘甘兔子 $52用蜜柑、青檸、益力多,加上梳打水整成。味道酸酸甜甜,好開胃,好解渴,或者嚟緊嘅炎熱天氣🌞🌞

❥ 星空之柚 $52

❥ 薯不知情 $58