2016-09-12 654 瀏覽
最近迷上打高爾夫球,老是愛往屯門跑!今日落左成日大雨,但仍抱著不死的心,到屯門食埋個下午餐先決定!呢間龍門冰室,位於龍門住宅區內,也非常近屯門輕鐵站的高爾夫球中心的!黎到既時候,已是下午2:30,但店內的客人還是非常多,莫非星期六晚起的人很多??哥哥就想清清地咁食下個雪菜肉絲米粉!再加上,店員話呢度雪菜係師父親手整,係用新鮮的菜心整成的!食落去,果然有菜心的爽脆,但又有雪菜的酸味,雪菜比人感覺係霉霉地,但呢度雪菜比人的感覺係爽脆! 非常特別!非常香的粟米薯蓉! 在家老是希望整黎食,但礙於要自己親手做,花時間煮淋薯仔,又要用人手壓爛,所以老是放棄!薯蓉當然非常CREAMY!除左下午茶外,作為女士的我,當然也要珍惜食甜品的機會!$48窩夫真心唔貴!$48窩夫有咁多材料,抵食到爛!兩球朱古力雪糕,4大塊窩夫餅,一大粒一大粒的新鮮士多啤梨,大大CREAM再淋上藍莓醬!呢個陣容,真係好過出面食既窩夫店!窩夫唔會焗到硬身,是非常鬆軟! CREAM打度非常大一球,企身的,滿滿的藍莓醬! 混起一起,非常美味!士多啤梨唔係以碎片的形成出現,反而以四分之一完整式出現! 真係較感動的!我地亦叫左冰室特色飲品
最近迷上打高爾夫球,老是愛往屯門跑!

雪菜肉絲麵
哥哥就想清清地咁食下個雪菜肉絲米粉!

再加上,店員話呢度雪菜係師父親手整,係用新鮮的菜心整成的!

栗米薯蓉球+炸蝦

薯蓉當然非常CREAMY!
除左下午茶外,作為女士的我,當然也要珍惜食甜品的機會!
$48窩夫真心唔貴!
窩夫
$48窩夫有咁多材料,抵食到爛!

呢個陣容,真係好過出面食既窩夫店!

黑牛、雪糕紅豆冰
我地亦叫左冰室特色飲品,兩杯中的雲呢拿雪糕令個飲品非常CREAMY!
另,紅豆冰那杯既紅豆底也是滿滿的!
2016-09-10
雪菜肉絲麵