成日經過見到都冇幫襯過,今日就同朋友試下☺️。我哋嗌左兩個飯,每個Set包括有一個自選餸、有菜、有糙米紅米飯、老火湯或飲品。店員好好,嗌餸時會問洗唔洗少飯😌。我幾鍾意個飯盒係紙造,環保呀嘛。泰式豬頸肉 $80有別於平時食嘅泰式豬頸肉,平時食嘅多數係切到一片片,然後燒到好香油香味😆。相反依到係一舊舊豬頸肉。個醬汁好似咕嚕肉咁,有好多洋蔥同埋菠蘿,我好鍾意,送飯一流😍!個飯係紅米飯再加左啲穀物,超級健康嘅,所以我覺得係openrice見到呢間餐廳mark左自己係快餐店有啲怪🤣,明明啲野食咁健康。黑蒜清湯牛肋條 $80+$10牛肋條唔似係港式嗰啲煮到淋晒既,相反依隻係有少少咬口,咬得來絕對唔會韌😛。呢個餸要額外加$10嘅,值得加!好好食好入味,用埋啲汁嚟撈飯絕對一流🥰。嗰兩粒魚蛋係額外加嘅,$18有2粒,以依個地段黎講都算正常價錢,出乎意料既好食😂。如果用以上既餸去排好味程度 牛肋條>魚蛋>豬頸肉每個餐都跟湯或飲品,我地揀左一杯豆漿,豆腐一杯好飲冇乜特別評語😂。個湯嘅料好足,湯裏面有蓮藕、薯仔、紅蘿蔔等等,全部湯底都食得嘅🤤。埋單$196(無加一)

泰式豬頸肉 $80

黑蒜清湯牛肋條 $80+$10

如果用以上既餸去排好味程度 牛肋條>魚蛋>豬頸肉

埋單$196(無加一)
2021-07-15
外賣自取