鐘意食雞既朋友千祈唔好錯過。雖然小店位置比較偏僻,我地搵左陣先去到,而且我地去到既時候已經係兩三點,但都要等一陣位,證明呢間小店真係幾出色。我地叫左兩款套餐: 原味烤雞套餐&清爽沙律套餐。因為係即叫即做,所以店員都好細心同我地講需要等大約15-20分鐘。原味烤雞套餐 ($68),包兩件烤雞,一份薯條同汽水。先講主角烤雞,用香草做簡單調味~烤雞如果隻雞烤到過火就會柴口,但呢間既烤雞好嫩滑,外皮都烤到好香,好似食緊BBQ既雞,有少少炭香味。薯條都比較粗身,本身跟餐有個芫茜檸醬,我地加$5換左個士拉差醬🤣士拉差醬辣蒜味都好突出,配薯條定雞都好夾!雖然我地都唔鐘意食芫茜,但聞左聞個芫茜檸醬又唔算好重芫茜味,所以都試左啖。比想像中易入口,芫茜控既朋友可能會覺得唔夠喉,但對唔鐘意食芫茜既朋友呢個都易接受同好味。清爽沙律套餐 ($68),入面有一件雞、精選沙律同特式飲品。因為我地叫左個烤雞餐,所以沙律餐就揀左脆雞試下。咬落去脆卜卜,同樣雞肉都好嫩滑,配埋少少蜜糖芥末醬都幾惹味。沙律入面都有好多款菜。平時食沙律好怕食到D好苦既菜,但呢間既沙律食落都好新鮮,配埋個酸甜沙律汁都好清爽開胃。醬汁比例混合得非
鐘意食雞既朋友千祈唔好錯過。

原味烤雞套餐 ($68),包兩件烤雞,一份薯條同汽水。

先講主角烤雞,用香草做簡單調味~

沙律入面都有好多款菜。平時食沙律好怕食到D好苦既菜,但呢間既沙律食落都好新鮮,配埋個酸甜沙律汁都好清爽開胃。醬汁比例混合得非常好😆啖啖都有醬汁,唔會覺得過多或過少沙律醬~

飲品方面我地叫左檸檬薑梳打~檸檬味道唔會太重,飲品入面有大量薑絲,但都唔會辣,薑味相對突出,都幾好飲。

另外我地仲叫左一份小食,洋蔥圈($24@6件),洋蔥圈炸得好出色,外脆內軟,洋蔥味都好濃,呢個價錢真係冇得輸,我地覺得係必食。😆
2022-09-03