2022-01-04
今日去寶林探老人家,走嗰時經過寶林街市,見到有間新野開張,走去八卦下先,原本係Burger🍔&Pizza🍕,再睇睇仲有ADB,舖頭細細都幾多選擇見佢哋放左d唔同顏色既漢堡包出嚟,都幾給吸睛,我就睇中個粉紅色既漢堡包,之後叫店員點餐啦,跟住個員工同我講,掃下QRCode就可以,想點就點,仲可以online付款或者點櫃檯支付俾佢都得,好方便喎,佢仲話叫我儲存返個網頁紀錄,下次可以先點餐,再約定時間攞都得,勁方便,讚之後我點左個他他脆魚柳漢堡包配薯條,個粉紅色漢堡包好鬆化,又唔會痴牙,好香口,一問之下,原來係老闆特別訂制既素漢堡包,魚柳金黃色又脆皮,中間唔會乾晒,好味,仲有生菜蕃茄紫洋蔥做配菜,配埋他他醬,超正,薯條有驚喜,除左粗薯條仲max左蕃薯條,店員話佢哋只用氣炸,會健康d,唔會咁多油,送埋烏龍茶都係58蚊總結:一間街市小食店而已,但食物質素就可比美高檔餐廳,素漢堡十氣炸薯條迎合健康飲食文化,隨時隨地online自助點餐,方便先進,店員有禮貌,難得的小店,我一定會再去,下次試Pizza先