夏天帶住個口罩,行到身水身汗,梗係要搵杯涷飲消暑。平時只係飲珍奶同比較唔太健康嘅手搖嘅我前日食完buffet.. 所以決定要搵間比較接近0卡路里嘅飲品keke~ 嚟間一早係ig見過。佢有搵左一間店舖handmake左張木凳🤫 宜家好少店仲會咁有心去搵本地designer去設計鋪面,所以既然行開嗰頭就決定去幫襯下啦!題外話:本地designer ig (homotomo_woodwork)第一次去都唔知飲乜好(講真真係平時飲開咖啡同珍奶),最後鎖定左試吓薏仁系列。掙扎咗一陣試薏仁燕麥飲定薏仁鮮奶好。由於去到冇人排隊就順便問下店主啦~ 原來燕麥果款係打埋一齊而甜度亦冇得改但唔會好甜,所以決定試佢。 第一啖飲落去真係好養生!甜度大概係平時飲其他店嘅30%糖所以啱啱好,一路飲都食到少少薏仁碎而且都幾香。唯一係價錢相比起其他款,我覺得少少貴,$27一杯。但係我見小店好多地方都真係好有心,例如飲管有4款,粗同幼,紙同膠。我覺得好難得~

薏仁燕麥飲
外賣自取