2023-04-02
健康餃子🥟除咗葵廣有好多好味的小食,其實葵廣對面都有好多的餐廳,今次就試左無味精的好味餃子,外賣拎返屋企食😋店舖有7款不同餃子餡料,可以選擇煎餃或者湯餃。比較特別的有甘筍沙葛肉餃,芫荽肉餃,但礙於第一次食的關係,唔敢試,都係試啲比較平凡嘅口味🤣。 仲有店主推介的野葛菜生魚豬骨湯~好吸引!韮菜肉煎餃米線餃子皮和湯餃的皮,以及普遍煎餃的皮不同,唔算太厚,但有少少麵包的感覺。而且煎左脆脆的,幾特別。菜和肉的比例都一半半,唔會覺得太油膩,健康😇可能無味精的關係,唔會覺得食左好有負擔。麵都可以選擇不同麵類,湯喺帶有胡椒味,米線比較煙韌👍🏻白菜肉湯餃湯米線湯餃的外皮幾滑,菜肉比例都係差唔多一半。湯餃的湯汁比較濃味,外皮都會吸左少少味。餐廳的餃子都係家常的味道,不會過於濃味,要經常飲水。餐飲自家製豆漿滋潤雪梨茶開心搵到間家常餐,可以成日去食,罪惡感低啲😂
韭菜肉煎餃
滋潤雪梨茶
餐飲
自家製豆漿
滋潤雪梨茶
開心搵到間家常餐,可以成日去食,罪惡感低啲😂