地點方便係地鐵站附近. 入面每張台都可以坐很好多. 係傳統中式大圓台.前菜為傳統中式前菜. 另外餐廳有功夫茶飲. 溫度同茶香都岩岩好. 唔會過熱入唔到口.坐低補下水份岩岩好. 沙茶牛 (268$)我覺得牛肉很香. 類似菜遠滑牛既味道. 牛肉十分軟滑. 就算無醬都十分重味.配埋沙茶醬就合適中意重味小小既食家. 值得一提係 無諗到底下既菜都十分多. 足足有一碟.所以基本上不用叫菜食.厚菇焗鮑魚(218$)鮑魚汁很香, 包括令到蘑菇都很入味. 鮑魚很彈牙, 帶小小海水味. 蘑菇爽口, 味道小小鮮甜味. 菜式簡單直接不會太飽.鵝片 (168$)卤水為主, 份量十分多. 呢到d菜式很合適很多人一齊食. 大部分菜份量都十分足料. 肉感上面連皮會比較瘦小小硬小小. 下層內肉比較多, 比較鬆軟. 整體環境好,服務好, 份量大, 價錢合理不貴. 非常適合一家大細一齊去食 , 或多人朋友聚餐.
坐低補下水份岩岩好.
沙茶牛 (268$)
所以基本上不用叫菜食.
厚菇焗鮑魚(218$)
蘑菇爽口, 味道小小鮮甜味. 菜式簡單直接不會太飽.
鵝片 (168$)

2024-08-05