2014-12-25
Lonely lonely Christmas...好傷心,兩個麻甩佬平安夜,寂寞難奈咁行吓街,好傷心咁入咗依間酸辣連鎖小店!唉,我都話對連鎖冇乜好感㗎啦!既然天氣凍,明知唔好食,但都第一次試吓啦!我哋叫咗個《精選二人套餐》,當中有《皇牌口水雞》,《豬骨湯麵》,《傷心酸辣粉》,《滷水拼盆》,《紅油蒜茸青瓜》。因為我唔喺好食得辣,所以大部分都小辣。先講口水雞,雖然唔喺咩雞味十足,但唔算好肥,冇乜肉!但辣椒油都味道都算十足,都辣得幾過癮,但香味唔夠!倒返轉頭講個辣字,就唔算好特別!《豬骨湯麵》真喺差咗啲,中式做法,唔覺有豬骨味,酸味都淡,麵底唔彈牙,冇咩好特別嘅味道,好一般!《滷水拼盆》一上枱就好失望,份量太少,唔大件,味道又唔夠!牛肚切得咁薄,本來喺爽口彈牙嘅事,攪到不知謂。不過咁講,138 蚊嘅套餐,又唔應該期望得咁高!《紅油蒜茸青瓜》喺做得比較好食,因為食到青瓜嘅鮮甜味同好重嘅蒜香味!咬落索索聲,都幾好味!因為冇食《傷心酸辣粉》,所以唔寫!總體嚟講,喺咪好唔好食呢?又唔算好特別,只喺一般般!因為個豬骨湯改咗黃麵底,加咗10蚊,都唔抵,總共 148蚊,一般囉!
好傷心,兩個麻甩佬平安夜,寂寞難奈咁行吓街,好傷心咁入咗依間酸辣連鎖小店!唉,我都話對連鎖冇乜好感㗎啦!既然天氣凍,明知唔好食,但都第一次試吓啦! 我哋叫咗個《精選二人套餐》,當中有《皇牌口水雞》,《豬骨湯麵》,《傷心酸辣粉》,《滷水拼盆》,《紅油蒜茸青瓜》。因為我唔喺好食得辣,所以大部分都小辣。