2010-12-09
一個人去食酸辣粉, 想試好耐但奈何無伴陪, 今晚one man bank, 就去闖一闖雖然地方唔細, 枱好密, 要搭枱, 侍應好勤快, 落單後5分鐘唔使極速上晒所有嘢因為人多都幾嘈酸辣粉雲耳雜箘(BB辣)($29)----粗身薯粉, 配料有榨菜, 花生, 肉碎, 芫茜, BB辣對我啱啱好, 辣到流鼻水但未至於頂唔住, 辣得來食到食物嘅味道, 雜菌好多款菇(鮮冬菇, 秀珍菇, 舞菇), 索哂啲湯, 正, 云耳好大塊, 有4大塊, 好味是日精選小食--尖椒皮蛋(BB辣)($20)---皮蛋蛋白好煙"un", 蛋黃流心, 顏色唔似平時啲皮蛋咁黑咁綠, 尖椒上面加勁多蒜茸, 雖然BB辣, 但對我都係好"梗"餐飲熱蜂蜜雪梨茶(跟餐加$6)--好潤, 唔似即沖嗰啲貨色, 因清甜及杯底有雪梨渣埋單$55
因為人多都幾嘈
埋單$55