2023-03-28
今日行過銅鑼灣,好想食啲平靚正嘅早午餐。經過鋪頭,首先被Beyond 歌曲吸引,係我小時候嘅偶像, 大大部黑膠機係門口,好多水牌、明星海報,感覺到店主想回到過去嘅情懷,好欣賞。一入到去,裝潢充滿 70年代 小販檔嘅感覺。poster , 菜名寫係牆上,好有心思。講返重點,我食左車仔麵,$46 / 3餸 大大個碗好full 好滿足。好多餸菜 係用左 某某鋪嘅招牌,我揀左 有記 魚肉春卷、招牌鮑汁雞腳、魚皮餃 菜底 配 秘製 沙嗲醬。碗大大,餸有 2條春卷,3粒魚皮餃同2隻雞腳。 春卷肉好札實,充料、啖啖肉、果然名不虛傳。👍👍雞腳 醃到啲甜甜嘅鮑汁 滲晒入去,一路啜食,一路覺得好唔夠食,想再叫單點㗎👍👍最後係,魚皮餃,我覺得啲皮唔厚,肉味正常,屬於我中意嘅味道,沒有失望。最後我先食菜,吸晒啲湯汁,好好食。因為我好少食晒啲野,有晒汁加啲菜,好想再食多次。
碗大大,餸有 2條春卷,3粒魚皮餃同2隻雞腳。
春卷肉好札實,充料、啖啖肉、果然名不虛傳。👍👍